×

Nieuws

Kortings 10-daagse

Van 11 oktober tot en met 20 oktober scoor je nu 15% korting op alle artikelen op Ingifts.nl en Ingifts.be. Een mooie actie voor onze voorraadhoudende klanten om de voorraden op peil te brengen voor de cadeautijd.
We hopen op een fantastische cadeautijd nu we weer gezellig bij elkaar op bezoek kunnen.
Profiteer van deze actie voor het te laat is!

BTW-regels e-commerce EU

Als je ook in andere landen in de EU verkoopt dan alleen Nederland, dan kun je met BTW-regels van andere landen te maken hebben.
Verkoop je namelijk meer dan de drempelbedragen per jaar van de betreffende lidstaten dan dien je het BTW-percentage van de lidstaat in rekening te brengen bij je klant en doe je BTW-aangifte in het betreffende land. Hiervoor heb je een BTW-nummer van het betreffende land nodig.
Verkoop je vanuit Nederland naar een consument in een ander EU-land dan bereken je de Nederlandse BTW zolang je onder het drempelbedrag blijft. Het drempelbedrag verschilt nu nog per land.
Op 1 juli 2021 wordt het drempelbedrag voor alle landen 10.000 euro. Verkoop je meer dan het drempelbedrag, dan moet je in de betreffende landen BTW-aangifte doen.
Je kunt er voor kiezen om de Unieregeling te gebruiken. Dit is een loket waarbij je aangifte doet voor alle landen tegelijk, ook voor de landen waar het drempelbedrag niet bereikt wordt. De Belastingdienst zorgt dan voor verrekening met de betreffende lidstaten.
Een andere belangrijke wijziging is dat de BTW-vrijstelling bij import tot 22 euro komt te vervallen. Om de concurrentie met landen buiten de EU eerlijker te maken zullen alle zendingen belast worden. Dit zal vooral veel invloed hebben op de zogenaamde 'Aliexpress' aankopen, omdat naast de BTW ook de administratiekosten in rekening gebracht zullen worden.
Bron: KvK - Btw-regels voor e-commerce in de EU (kvk.nl) en
Belastingdienst -E-commerce: btw melden via het éénloketsysteem (belastingdienst.nl)

9 april 2021 - Europese regels E-commerce

Webwinkels binnen de EU moeten voldoen aan de Europese wetgeving, maar daarnaast zijn er lokale verschillen. Er zijn bekende regels zoals de AVG, maar ook minder bekende.

Geoblocking
Zo is er sinds 3 december 2018 binnen de EU een verbod op geoblocking. Met geoblocking maak je online informatie alleen beschikbaar voor een bepaalde geografische groep, bijvoorbeeld alleen voor Nederland. Buitenlandse klanten worden geblokkeerd op basis van hun IP-adres.
Europese webshops moeten alle klanten toegang geven tot hun website en diensten. Ook moet je voorwaarden hanteren voor alle landen. Je bent echter niet verplicht om naar alle landen te leveren.

Lokale eisen
Bij verkoop naar EU-landen heb je ook met lokale regels in het buitenland te maken. Voorbeelden:

1. In België heb je bijvoorbeeld te maken met de afvalstoffenwet. Die verplicht een aanvaardingsplicht voor afgedankte batterijen en elektronica. Hiervoor kun je je als ondernemer aansluiten bij de Bebat en/of Recupel. Indien je niet aan deze aanvaardingsplicht voldoet dan kan dit je een boete van 1.800 euro opleveren.
2. In Duitsland is er een andere verpakkingswetgeving dan in Nederland. Je bent verplicht om de verpakking terug te nemen.

Bron: Kvk - Europese regels e-commerce (kvk.nl) Lees hier het hele verhaal